Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΒΙΒΛΙΟ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΦΟΒΟ:23 ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Ο φόβος είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ισχυρές και πιο επιδραστικές συναισθηματικές ανταποκρίσεις που έχουμε, και μπορεί να δράσει τόσο σαν προστατευτικός όσο όμως και σαν καταστρεπτικός μηχανισμός , ανάλογα με τις περιστάσεις.
Προφανώς λοιπόν ο φόβος μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε επικίνδυνες καταστάσεις , προκαλώντας την ανταπόκριση «μένω και παλεύω ή φεύγω» όταν αισθανόμαστε απειλούμενοι. Δυστυχώς, η ίδια ανταπόκριση μπορεί επίσης να υποκινηθεί όταν δεν υπάρχει πραγματική απειλή. Απλά νοιώθουμε πιεσμένοι και ανήσυχοι έστω κι αν  γνωρίζουμε πως λογικά δεν θα μας βλάψει κάτι.
Για πολλούς από εμάς ο φόβος μπορεί να αποβεί ένα σοβαρό εμπόδιο στη ζωή μας, εμποδίζοντας μας να βρούμε μια καλύτερη δουλειά, να συναντήσαμε τους συντρόφους της ζωής μας που θέλουμε και αξίζουμε να έχουμε, να βρούμε ιατρική φροντίδα, ή ακόμη και βγούμε έξω από το σπίτι μας σε αρκετές περιπτώσεις.
O φόβος αποτελεί ένα από τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι συγκρατούνται από το να ζήσουν τη ζωή των ονείρων τους. Ακόμη κι αν σκόπιμα θέλουν  να δημιουργήσουν καλύτερες καταστάσεις, μπορούν να αγωνίζονται με έναν καταπιεστικό φόβο αποτυχίας, ώστε τελικά να αρνούνται να αναλαμβάνουν κινδύνους επειδή  έτσι μπορεί και να έχουν μη επιθυμητά αποτελέσματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο κίνδυνος της επιτυχίας φαίνεται να βαραίνει περισσότερο από τα οφέλη της επιτυχίας, για αυτό και τελικά συγκρατούνται και δεν κάνουν τίποτα.
Ο φόβος της επιτυχίας μπορεί επίσης να είναι ένα δυναμικό εμπόδιο, κάνοντας τους ανθρώπους να νοιώθουν άγχος και πίεση με τις επιπρόσθετες ευθύνες που θα τους έφερνε μια μεγαλύτερη επιτυχία. Μπορεί να φοβηθούν πως δεν θα αντεπεξέλθουν σε τέτοιες ευθύνες, ή να ανησυχούν ότι θα έχουν πίεση να διατηρούν το ίδιο επίπεδο επιτυχίας και στο μέλλον. Αυτοί οι φόβοι, πολλές φορές αρκούν για να προκαλέσουν αυτοσαμποτάζ στους ανθρώπους, έστω κι αν θέλουν ειλικρινά να γίνουν περισσότερο επιτυχημένοι.
 Με τον οποιοδήποτε τρόπο λοιπόν , ο φόβος είναι ικανός να παραλύσει τους περισσότερους από εμάς – ασχέτως του κατά πόσο τα πράγματα που φοβόμαστε είναι πραγματικά ή φανταστικά.
Η Αγάπη και ο Φόβος δεν μπορούν να συνυπάρχουν.
Από τη φύση τους , η αγάπη και ο φόβος δρουν αντίθετα στη ζωή μας, με τρόπους που συγκρούονται μεταξύ τους. Ο φόβος είναι περιοριστικός, κατασταλτικός, παρεμποδιστικός. Η αγάπη είναι εκφραστική,  έχει αφθονία και ελευθερία ροής. Ο φόβος συστέλλει, ενώ η αγάπη επεκτείνει. Ο φόβος σε κάνει να υποχωρείς ενώ η αγάπη σου ανοίγει νέα μονοπάτια. Ο φόβος
είναι κλείσιμο και στασιμότητα ενώ η αγάπη άνοιγμα και ζωτικότητα.
Λόγω της αντανακλαστικής φύσης του σύμπαντος μας, η νοοτροπία που  έχουμε οι περισσότεροι θα αντικαθρεφτίζεται σε κάθε εμπειρία και κάθε άτομο με το οποίο συνδιαλεγόμαστε.
Όταν ζεις τη ζωή σου από τη νοοτροπία του φόβου, είσαι εξαναγκασμένος να βλέπεις  την ίδια ποιότητα στασιμότητας και καταστολής παντού. ΟΙ ευκαιρίες σου θα σου φαίνονται μικρότερες ή πιο περιορισμένες , ακόμη και ανύπαρκτες. Οι άνθρωποι με τους οποίους συνδιαλέγεσαι καθημερινά, θα σου φαίνονται πιο επιφυλακτικοί , λιγότερο γενναιόδωροι και λιγότερο ενδιαφερόμενοι. Ακόμη και η ίδια η δουλειά σου θα φαίνεται περιοριστική, ίσως και βαρετή ή μη υποσχόμενη. Και το εισόδημα σου μπορεί αναλογικά να μην σου αρέσει.
Από την άλλη, όταν αρχίσεις να ζεις τη ζωή σου από μια νοοτροπία αγάπης, τα πάντα γύρω σου φαίνονται διαχυτικά και χαρούμενα. Οι άνθρωποι μπορούν να σου φαίνονται πιο εγκάρδιοι, πιο ευγενικοί και πιο κεφάτοι. Οι ευκαιρίες έρχονται με βιασύνη για να σε συναντήσουν, παρά περιμένοντας να τις κυνηγάς, και η δουλειά σου  θα σου φαίνεται με νόημα , ολοκληρωμένη και διασκεδαστική- ακόμη και πιο κερδοφόρα.
Σε αντίθεση με τα επικρατούντα πιστεύω, δεν είσαι αναγκασμένος να είσαι πολύ υψηλά πνευματικά (σε διαρκή σύνδεση) ή διαφωτισμένος προκειμένου να ζεις από το μέρος της αγάπης αντί από το μέρος του φόβου. Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή  αλλαγή στη νοοτροπία σου ώστε να δημιουργείς μεγάλες  αλλαγές στον εξωτερικό σου κόσμο.  Να πως μπορούμε απλά να το κάνουμε αυτό :
Μια πνευματική διδασκαλία που θα ήθελα να βάλω σε κάθε καρδία είναι αυτή που λέει « Η ανησυχία και η Αγάπη δεν  αναμιγνύονται». Όπου υπάρχει αγνή και άδολη αγάπη δεν χωράει η ανησυχία. Και όπου η ανησυχία επισκιάζει τα πάντα ,η δύναμη της αγάπης κάθεται πίσω και αφήνει  το τιμόνι.
Κι αν δεν με πιστεύεις, άσε το τι σου λέω και δούλεψε την ακόλουθη γρήγορη άσκηση……"
Σε αυτό το EBOOK , επιδιώκω να σας προσφέρω μια άμεση κατανόηση του τι είναι φόβος, και πως τον διαχειριζόμαστε, μαζί με 23 τεχνικές. Ένα απόλυτα χρηστικό EBOOK.

ΑΓΟΡΑ

Το Ebook κοστίζει 20 ευρώ μόνο και μπορείτε να το παραγγείλετε με την ακόλουθη διαδικασία, αποκτώντας παράλληλα και τα συνοδευτικά με την αγορά του προνόμια.
  1. Στείλτε mail στο mmavrovouniotis@gmail.com . Σε αυτό γράψτε ΝΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΑΜΕΣΑ ΤΟ EBOOK: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΠΟ ΦΟΒΟ-23 ΤΕΧΝΙΚΕΣ. . Γράψτε ακόμη Ονοματεπώνυμο και Τηλέφωνα Επικοινωνίας. Θα επικοινωνήσουμε ΑΜΕΣΑ μαζί σας για να σας δώσουμε Λογαριασμό Κατάθεσης Τραπέζης.
  2. Μόλις μας ενημερώσετε για την κατάθεση σας θα σας στείλουμε με mail  το EBOOK .
  3. Παράλληλα θα έχετε 30 ημέρες από την αγορά, για να ζητήσετε μια ΔΩΡΕΑΝ Συμβουλευτική Διάσκεψη με τον Μιχαήλ Μαυροβουνιώτη σχετικά με την καλύτερη εφαρμογή των τεχνικών, αν την έχετε αγοράσει στο αρχικό πακέτο
  4. Επίσης θα αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα blogs του Μιχαήλ Μαυροβουνιώτη και τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στα ΔΩΡΕΑΝ newsletters, εκείνων που σας ενδιαφέρουν

Δεν υπάρχουν σχόλια: